Els rols de gènere, claus en la bretxa salarial a Espanya

Les dones continuen sent majoria en les jornades reduïdes o en les excedències per a la criança.

VÍDEO | Els rols de gènere, claus en la bretxa salarial a Espanya

Aquest dilluns se celebra el Dia Internacional de la Igualtat Salarial i les xifres tornen a evidenciar que la igualtat està encara molt lluny de ser una realitat. Segons un informe elaborat per l’Associació d’Empresàries i Professionals de València (Evap), a la Comunitat Valenciana la bretxa salarial se situa en el 21,6%.

Entre les causes de la diferència salarial estan els rols de gènere, ja que les dones continuen sent majoria en les jornades reduïdes o en les excedències per a la criança o l'atenció de persones dependents. Així, l'impacte d'aquesta realitat en els salaris fa més gran la bretxa salarial i afecta de ple les pensions.

À Punt NTC ha parlat amb Sandra Martínez, enginyera i que ha treballat huit anys en el sector de les telecomunicacions, un entorn molt masculinitzat en què s'ha topat amb la bretxa salarial i el sostre de vidre. En adonar-se’n que no podria aspirar a càrrecs de direcció, va decidir deixar-ho i provar en un sector que, segons els informes, té més massa laboral femenina i les diferències salarials són menors, com és el de l'educació.

També et pot interessar

stats