Rojals i Guardamar del Segura denuncien abocaments d'aigües blaves en els seus regs

El proveïment es va haver d'interrompre durant algunes hores, però aquest dissabte ja s'ha représ

Séquia de la Comuna, on s'ha produït el presumpte abocament d'aigües blaves
Séquia de La Comuna, on s'ha produït el presumpte abocament d'aigües blaves / Ajuntament de Rojals
29 de maig 2021 - 11:00

Els jutjats d'Aigües de Rojals i Guardamar del Segura, a la comarca del Baix Segura, han denunciat un abocament d'aigües de color blau intens en els seus sistemes de reg, la qual cosa ha obligat a parar l'activitat per a no posar en perill els cultius i els sòls. Aquest dissabte, no obstant això, s'ha pogut reprendre l'activitat de manera natural, sense cap intervenció. Els regants han comprovat que l'aigua estava neta i han pogut tornar a regar els seus cultius.

En un comunicat, els dos jutjats d'Aigües han informat que han denunciat la situació davant la Guàrdia Civil i la Confederació Hidrogràfica del Segura (CHS), que han pres mostres de les aigües per a analitzar-les, conéixer-ne la composició i determinar si és nociva per al terreny i el seu cultiu. A hores d'ara, les autoritats investiguen el possible origen de l'abocament.

L'abocament es va localitzar a la séquia de La Comuna, que pren l'aigua directament del riu Segura, però en el llit fluvial no se'n van trobar rastres. Per això, se sospita que l'abocament es va efectuar directament en la séquia i es va expandir ràpidament per les séquies de Los Huertos i La Alcudia, principals canals de distribució d'aigua per al reg en les més de 10.000 tafulles de l'horta dels dos municipis, segons ha indicat el jutge d’Aigües i alcalde de Rojals, Antonio Pérez. 

També et pot interessar