“Roig període”, el nou color per a trencar l'estigma de la menstruació

Pantone i una marca d'higiene femenina dissenyen un color “oficial” per a trencar els mites que envolten la regla.

"Roig periode", el nou color oficial per a desmuntar els mites sobre la menstrució
"Roig periode", el nou color oficial per a desmuntar els mites sobre la menstrució / Pantone-Intimina

La menstruació ja en té color oficial. Un roig “càlid, energitzant i dinàmic”, segons el descriu Pantone, la marca de referència de colorimetria, que l'ha dissenyat en col·laboració amb una empresa de productes d'higiene íntima femenina. El nou “roig període” evoca un fluxe menstrual saludable. “Audaç i atrevit” però també “actiu i aventurer”, en paraules dels seus creadors, el nou color és el producte d'una campanya de sensibilització per a normalitzar el període, donat-li visibilitat positiva, a fi de trencar els tabús que encara l'envolten.

“El període menstrual femení s'aborda amb imprecisió, poca empatia i a vegades fins amb bromes i burles. Ja n'hi ha prou, estem en el 2020”, explica Danela Žagar, la directora global d'Intimina, la marca de copes menstruals que ha impulsat el projecte.

“Volem convertir el període en una cosa que infonga confiança, reivindicar i celebrar apassionadament la potent força vital amb la qual naixem i instar tothom, independentment del gènere, a sentir-se bé i a parlar obertament i espontàniament sobre aquesta funció vital tan natural i pura”, assegura Laurie Pressman, la vicepresidenta de l’Institu del Color Pantone.

Normalitzar el període, fent que es veja i s’escolte, és l'objectiu principal de la campanya. I una de les tres claus que els experts defenen per a desmuntar els tabús sobre el període, juntament amb assegurar la higiene i fomentar les diferents opcions ecològiques.

En l'Instagram d'À Punt NTC hem analitzat alguns dels falsos mites al voltant de la menstruació, un cicle regular que experimenta cada mes prop de la meitat de la població mundial i que continua sent objecte de vergonya o desconeixement en bona part del planeta.

També et pot interessar

stats