Rodríguez-Piñero denuncia a la Comissió Europea que Ryanair va impedir volar una passatgera amb cadira de rodes

L’eurodiputada exigeix que s’òbriga una investigació per vulneració de la legislació europea en matèria de drets dels usuaris.

VÍDEO | Rodríguez-Piñero denuncia a la Comissió Europea que Ryanair va impedir volar una passatgera amb cadira de rodes

L’eurodiputada socialista Inmaculada Rodríguez-Piñero ha denunciat aquest dimarts davant la Comissió Europea les pràctiques “abusives i discriminatòries” de Ryanair per impedir volar la valenciana Belén Hueso amb la cadira de rodes. “Quant més s’ha de denigrar els seus passatgers fins que es prenguen mesures?”, ha expressat en el seu ‘minut d’or’ a Brussel·les.

La jove d’Alboraia va omplir el registre que han d’efectuar les persones amb diversitat funcional que necessiten assistència o facturar la cadira de rodes, el passat 9 de desembre, quan va comprar dos bitllets d’avió de València a Sevilla. La companyia aèria va impedir el desplaçament amb l’argument que “la cadira és massa alta i no cap” a la bodega de l’avió. Belén Hueso necessita una cadira de rodes elèctrica perquè la malaltia degenerativa que pateix no li permet impulsar-la de manera manual.

“La malaltia que tinc i per la qual demane una cura definitiva es diu Atàxia de Friedreich”, ha explicat en les xarxes socials, a més de lamentar que únicament es done visibilitat als seus problemes en el Dia Internacional de les Persones amb Diversitat Funcional.

D’altra banda, Rodríguez-Piñero ha exigit a la Comissió Europea que s’òbriga una investigació per la vulneració de la legislació europea en matèria de drets dels usuaris. “Perquè ni vetlen pels drets dels treballadors, ni garanteixen els drets dels usuaris”, ha expressat.

També et pot interessar

stats