Rodrigo Rato haurà d'entrar en presó abans de divendres

L'Audiència Nacional rebutja el recurs de l’expresident de Caja Madrid.

Efe
Efe

L’expresident de Caja Madrid, Rodrigo Rato, haurà de començar a complir la seua condemna de quatre anys i mig de presó pel cas de les targetes black de l'entitat abans de divendres. L'Audiència Nacional ha rebutjat suspendre el seu ingrés.

La secció quarta de la sala penal s'ha pronunciat en el mateix sentit que va fer amb set condemnats més, en entendre que es tracta d'una mesura que, en tot cas, hauria d'acordar el Tribunal Constitucional.

D'aquesta manera, els magistrats s'oposen a l'escrit de l'exministre, que apuntava als "perjudicis irreparables" que li podria ocasionar el seu empresonament de cara al recurs d'empara que sol·licitarà, abans de finals de novembre.

En concret, la seua defensa al·legava la falta de risc de fugida i descartava la possible desprotecció de les víctimes en ser suposats "inexistents" en aquest cas "com acredita l'actitud processal" de Rato durant el procés i la reparació del dany "realitzada i garantida" en haver retornat els 99.000 euros que va desembossar.

Precisament aquest dilluns la sala confirmava l'execució de la pena respecte l’exvicepresident de Caja Madrid José Antonio Moral Santín, condemnat a quatre anys de presó i que haurà de començar a complir el seu castic abans del 29 d'octubre.

També ho va fer amb els exconsellers Jorge Gómez Moreno (PSOE), José María de la Riva (PSOE), Francisco Baquero (CCOO), Gonzalo Martín Pascual (UGT), Francisco José Pérez (PSOE) i Miguel Ángel Abejón (UGT) –que va ingressar ahir a la presó, igual que Rodolfo Benito (CCOO)–, amb penes d'entre tres anys i dos mesos, i dos anys i sis mesos.

Els magistrats continuen estudiant si concedeixen la suspensió de l'executòria respecte a Rubén Cruz (dos anys i mitjà de presó) per malaltia.

Els altres dos condemnats, l’exsecretari d'Estat d'Hisenda Estanislao Rodríguez-Ponga (tres anys i dos mesos de presó) i l’exdirigent de CCOO Antonio Rey de Viñas (dos anys i mig) compleixen aquest dimecres la seua primera setmana com a interns de les presons de Soto del Real i Navalcarnero, respectivament.

També et pot interessar

stats