Rodrigo Lanza, condemnat a cinc anys de presó pel ‘crim dels tirants’

Se'l condemna per un homicidi imprudent amb l'agreujant d'obrar per motius d'“odi ideològic”.

Rodrigo Lanza, durant el juí per la mort de Víctor Laínez
Rodrigo Lanza, durant el juí per la mort de Víctor Laínez / Efe
26 de novembre 2019 - 11:40

L'Audiència Provincial de Saragossa ha condemnat Rodrigo Lanza a cinc anys de presó per la mort de Víctor Laínez, un home que vestia amb uns tirants amb la bandera espanyola. 

A l'acusat se'l condemna per un homicidi imprudent amb agreujant ideològic. També haurà de pagar una indemnització de 200.000 euros en concepte de responsabilitat civil. L'acusat podria eixir el juny de 2020 de presó, quan porte la meitat de la pena imposada.

El jurat popular considera que encara que el condemnat no va veure els tirants d'Espanya de Laínez, sí que va haver-hi un component ideològic en el crim. De fet, en la sentència es contempla l'atenuant d'arravatament lleu i l'agreujant d'obrar per motius “d'odi ideològic”. La Fiscalia demanava 25 anys de presó per un crim amb agreujant ideològic.

Els dos van coincidir en un bar de Saragossa fa dos anys i van començar una disputa que va acabar amb la mort de la víctima, Víctor Laínez. L'acusat, conegut per la seua trajectòria antisistema, ja va ser condemnat a nou anys de presó per deixar tetraplègic un policia a Barcelona. Set anys després, eixia de la presó.

També et pot interessar

stats