Rodant, la primera cooperativa valenciana de 'riders', es posa en marxa

S'autodefineix com una "cooperativa de repartiment just com a alternativa social i sostenible al model d'explotació de grans plataformes".

Pepe Forés, un dels impulsors de Rodant

Un grup de repartidors i repartidores valencianes ha iniciat el procés de creació d'una cooperativa de riders, la primera a la ciutat de València. Aquest model permet la participació i l'elecció del règim de la Seguretat Social per a les persones que actualment treballen per a plataformes digitals de repartiment a domicili.

Rodant Cooperativa tindrà el domicili fiscal a la capital del Túria, segons recalca un dels seus impulsors, Pepe Forés, actualment repartidor per a Uber Eats.

Aquesta cooperativa naix de la plataforma Riders x Drets i està en procés de negociació per a la constitució, amb l'assessorament de la Federació Valenciana d'Empreses Cooperatives de Treball Associat (Fevecta).

Rodant s'autodefineix com una "cooperativa de repartiment just com a alternativa social i sostenible al model d'explotació de grans plataformes" amb un model de repartiment 100% ecològic de "zero emissions". En aquesta línia, la seua flota estarà formada per bicis, bicis elèctriques, patinets elèctrics i bicis cargo.

L'objectiu dels impulsors de la cooperativa –tots menors de vint-i-set anys– és que els drets laborals es garantisquen. Per a poder complir els horaris, l'àrea de repartiment es limitarà a 3,5 quilòmetres de València i no es descarta l'expansió a Mislata i Alboraia més avant.

Els i les riders han començat ja a negociar possibles relacions comercials amb el món del cooperativisme, de les plataformes digitals i amb restaurants, sense haver d'utilitzar "serveis capitalistes".

També et pot interessar

stats