Rodalia Renfe perd vora deu milions de passatgers en dotze anys

La reducció suposa un 39% dels viatgers, segons un informe de l'Associació Valenciana pel Transport Públic.

Un tren de la línia C-3

L’Associació Valenciana pel Transport Públic ha denunciat que Rodalia Renfe va patir una caiguda 39% dels viatgers entre 2006 i 2018, segons dades fetes públiques en un informe. 

Això suposa 10 milions de passatgers menys en dotze anys. A més, destaquen que el nucli de València és el més impuntual d’Espanya i el més afectat per les cancel·lacions.

La plataforma ha fet públiques aquestes dades en un informe basat en les memòries anuals de Renfe.

En declaracions a Les notícies del matí, Víctor Díaz, portaveu de l’Associació Valenciana pel Transport Públic, ha qualificat de molt greus les dades que reflecteix aquest informe perquè s'hi recull una  caiguda de passatgers contínua.

Des d’aquesta plataforma, es denuncia també la manca de recursos i inversions que es destinen al nucli de València. Víctor Díaz posa l’accent també en l’infrafinançament que tenim respecte a Madrid o Barcelona.

La plataforma assegura que un dels reptes que ha d’afrontar Renfe és la integració amb altres transports, mitjançant els transbordaments, i un sistema de tarifes independent. En concret, proposen la creació d’una marca única de transports, tal com ja tenen altres països europeus, com ara Alemanya.

També et pot interessar

stats