Roben un bust de bronze del pintor alcoià Emilio Sala

La figura de 35 centímetres estava situada en un pedestal, que també ha sigut objecte de vandalisme

Denunciada la desaparició del bust d'Emilio Sala
Denuncien la desaparició del bust d'Emilio Sala / Ajuntament d'Alcoi

La Policia Nacional investiga el robatori, a final del mes de gener, d'un bust de bronze dedicat al pintor alcoià Emilio Sala, que s’ubicava en la plaça que porta el seu nom a la ciutat d'Alcoi.

Amb 35 centímetres d'alçària, la figura de bronze és obra de l'escultor Vicente Ferrero i estava situada en un pedestal de formigó xapat de granit que, a més, han pintat.

"Es tracta d'un delicte molt greu contra el patrimoni municipal i esperem que es resolga al més prompte possible", ha afirmat el regidor de Cultura i Seguretat, Raül Llopis, que va ser qui va denunciar la desaparició el 25 de gener. El responsable de Cultura es va assabentar de l'absència de l'escultura quan es dirigia a l'oficina de Correus de la ciutat, situada en la mateixa plaça: "Vaig preguntar a la resta de departaments per si estaven netejant-la o restaurant-la, però com que no en sabien res, em vaig disposar a presentar jo mateix la denúncia".

Emilio Sala va ser un dels pintors alcoians més reconeguts, amb una obra que es va desenvolupar a final del segle XIX i principi del segle XX. Va destacar per quadres com l'Expulsió dels jueus d'Espanya (any 1942), actualment al Museu del Prado i que es va presentar en l'Exposició Universal de París el 1889, encara que un any més tard es va traslladar a l'Exposició Nacional de Belles Arts de Madrid.

El pintor, amic d'artistes com Francisco Pradilla o Joaquín Sorolla, va rebre nombrosos guardons durant la seua vida professional i va morir a Madrid el 1910, quan exercia com a professor d'Estètica del Color a l'Escola de Belles arts de San Fernando, on va publicar La gramática del color, llibre de text a les Escoles de Belles Arts de Madrid i de Barcelona.

També et pot interessar

stats