Els robatoris i la caça furtiva posen en perill la pesca tradicional d’anguila a l’Albufera

Els pescadors amenacen d'abandonar aquesta pràctica si continuen desapareixent mornells de pesca

Els robatoris i la caça furtiva posen en perill la pesca tradicional d’anguila a l’Albufera / À Punt NTC

La pesca de l'anguila a l'Albufera de València està en perill d'extinció. Els pescadors del Palmar han denunciat que durant la campanya de captures, que dura de l'1 d'octubre al 31 d'abril, hi ha furtius que roben les anguiles i les arts de pesca.

Segons han assegurat, estan desesperats perquè la quantitat de pesca que obtenen en set mesos —5.000 quilos — equival a la quantitat diària que s'aconseguia fa cinquanta anys. Com a conseqüència, el sector ha trobat problemes per a subsistir. Amparo Aleixandre, secretària de la Comunitat de Pescadors del Palmar, ha explicat a À Punt NTC que "hi ha hagut quasi un 80% de reducció des dels anys 60 fins ara".

Enguany seixanta pescadors han adquirit la llicència per a pescar. Una bona part han assenyalat com a principal detonant els permisos per a la pesca esportiva del cranc blau, amb els quals s'ha incrementat la presència de pescadors furtius i els robatoris. Vicent Estevens, un dels pescadors, ha afirmat a aquest mitjà que la situació "és delicada" perquè els estan robant els mornells, el tradicional parany de pesca de l'Albufera, utilitzat des de fa segles per a pescar xicotets peixos, com la llissa i les anhelades anguiles.

"Hi ha gent que ha abandonat la zona, perquè si li furten quatre o cinc mornells durant la temporada arriba a uns 300 euros, i amb tot el que costa de muntar i mantindre això, no compensa" ha assegurat Estevens.

"Hi ha qui ja m'ha dit que si li'ls roben de nou, ja no tornarà a pescar i ho desmuntarà tot" ha lamentat Aleixandre. La Policia Autonòmica ha fet una campanya de vigilància i ha identificat una vintena de persones, però no hi ha cap detingut.

També et pot interessar

stats