El robatori de cable de la xarxa ferroviària provoca retards i cancel·lacions de trens

Els actes vandàlics han afectat trens de rodalies de les línies 5 i 6, l’AVE de Castelló a Madrid i també els de mercaderies.

El robatori de més de 250 metres de cablejat de la xarxa ferroviària ha provocat retards
El robatori de més de 250 metres de cablejat de la xarxa ferroviària ha provocat retards / À Punt NTC

El robatori de més de 250 metres de cablejat de la xarxa ferroviària, prop de l’estació del Cabanyal de València, ha provocat retards en la circulació de més de 60 combois. Són retards que han perjudicat la mobilitat dels usuaris de Renfe que, fins i tot, han patit la cancel·lació de trens. El robatori de 200 metres de cable de la senyalització ferroviàries va tindre lloc dimarts i dimecres, i han provocat importants alteracions en la circulació de més de 63 trens. Ha afectat les línies de rodalia de València-Castelló i de València-Utiel, a més dels serveis de mitjana i llarga distància, l’alta velocitat amb Madrid, i els trens de mercaderies. Aquesta situació afecta els viatgers de les línies de rodalies C5 i C6, cap a Caudiel i Castelló.

Adif, que és l’empresa que es dedica al manteniment de les infraestructures, està preparant els tràmits per a denunciar el tall i robatori posterior de cable. Tècnics d’Adif estan treballant per a restablir les instal·lacions i normalitzar el servei perquè, per motius de seguretat, quan es talla el cable el sistema de senyalització posa de manera permanent el mode parada. Això va comportar una reducció de trens d’un 50 per cent i cancel·lacions de serveis durant les dos jornades.

També et pot interessar

stats