Roba sense botons i clics imantats: el projecte valencià que millora la vida de les persones amb diversitat funcional

Una estudiant de la UPV dissenya aquestes peces, que faciliten la vida a les persones amb mobilitat reduïda

Els dissenys de Inés Mira han sigut premiats amb el guardó CAVIDA / À Punt NTC

Inés Mira, una estudiant al campus d'Alcoi de la Universitat Politècnica de València, ha aprofitat els seus estudis en disseny tèxtil per a crear una roba que facilita la vida de les persones amb mobilitat reduïda: les peces tenen altres obertures, clics imantats i cremalleres diferents ideades per ella mateixa. 

La idea del projecte, que va nàixer arran del desig d’ajudar el seu germà Aarón, ha guanyat aquesta setmana la primera edició dels premis CAVIDA de la Fundació Juan Arizo, dirigits a ressaltar treballs d’estudiants de la UPV que milloren la qualitat de vida de les persones amb diversitat funcional.

Inés Mira va rebre el premi de la nadadora paralímpica Teresa Perales, premio Princesa d'Asturies 2021
Inés Mira va rebre el premi de la nadadora paralímpica Teresa Perales, premio Princesa d'Asturies 2021 / Fundació Juan Arizo

Precisament aquest divendres 3 de desembre se celebra el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, una cita que vol promoure el benestar i els drets d'aquesta part de la població. Per aquest motiu, els guardons CAVIDA, que s'han estrenat enguany, busquen eliminar estigmes i visibilitzar la realitat d'aquelles persones que viuen amb algun tipus de discapacitat. 

Ara, Inés Mira rebrà 2.000 euros de premi per a poder desenvolupar aquest projecte.

També et pot interessar

stats