Riure, la millor medecina per a ser feliç

Diversos estudis assenyalen que riure activa el circuit de recompensa del cervell i allibera substàncies químiques associades a la felicitat

Un pare fa pessigolles al fill / À Punt NTC

Riure és sa i molt contagiós, perquè és una manifestació d'un estat que ens acompanya només nàixer, que evoluciona amb nosaltres i que és diferent en cadascun dels individus. Està la rialla espontània d'una xiqueta i el que podem practicar a casa com a part d'una teràpia de riure. I és que riure és una de les millors medecines que existeixen.

Diversos estudis assenyalen que riure activa el circuit de recompensa del cervell i allibera substàncies químiques vinculades al sentiment de felicitat. “Podem alterar el nostre estat d’ànim i canviar la química del cos gràcies a riure”, assegura Carmen Vicente, risoterapeuta.

Perquè riure sol és sa i divertit, com també ho és en companyia, com les persones del programa francés que va reunir diverses persones amb riures estranys en un mateix plató. El vídeo, en poques hores, va aconseguir 16 milions de visites que van acabar arrancant més d’una carcallada. 

També et pot interessar

stats