Quin és el ritme de vacunació a la Comunitat Valenciana?

En la segona setmana de gener es van administrar 10.000 dosis diàries, una xifra que ha caigut a les 2.000 actuals.

VÍDEO | Quin és el ritme de vacunació a la Comunitat Valenciana?

La vacunació s'ha convertit en l'únic antídot per a tornar a l'ansiada normalitat, però el procés no va tan ràpid com s'esperava. De fet, la Comunitat Valenciana ja ha hagut de xafar el fre per la falta de dosis.

Després d'una arrancada tímida, la segona setmana de gener la vacunació va agafar ritme i es van arribar a posar una mitjana de més de 10.000 dosis diàries. Però aquest ritme va caure pels retards en la distribució de vacunes, primer de Pfizer i després de Moderna. Així, a partir del 18 de gener, el ritme de vacunació cau a les 3.500 vacunacions setmanals de mitjana i a només vora 2.000 durant aquesta setmana.

A pesar del ritme lent per la falta de vacunes, la Comunitat Valenciana ha injectat vora el 75% de totes les dosis que ha rebut i la Conselleria de Sanitat assegura que la segona dosi està assegurada.

Hui dia no tot el grup de prioritat 1, format pels centres de majors i el personal sanitari, s'ha vacunat del tot. Els sindicats asseguren que un 85% del personal ja ha rebut almenys una dosi de la vacuna, el mateix percentatge que als centres de persones majors.

Pel que fa a la sanitat privada, en general encara no han vacunat però, segons ha avançat la Conselleria de Sanitat Universal, rebran la vacuna de Moderna, que arribarà la setmana que ve.

També et pot interessar

stats