El ritme de nous casos creix a Espanya i situa la incidència en 230

La incidència a la Comunitat Valenciana augmenta tres punts i se situa en 39, 2 casos per cada 100.000 habitants

Una infermera de l'UCI del Complex Hospitalari de Navarra atén un pacient ingressat en la UCI
Una infermera de l'UCI del Complex Hospitalari de Navarra atén un pacient ingressat en la UCI / Jesús Diges (Efe)

El Ministeri de Sanitat ha comunicat aquest dilluns 21.071 nous casos que han elevat la incidència fins als 230, 54 casos per cada 100.000 habitants, 17,49 punts més que les dades de divendres. Aquesta incidència aproxima de nou l'indicador als 250 que marcarien el risc extrem, situació que es va abandonar el passat 22 de febrer. A la Comunitat Valenciana la incidència també ha pujat 3,03 punts fins als 39,27 casos per cada 100.000 habitants.

El repunt de contagis es reflecteix també en les dades de pressió hospitalària. A la Comunitat Valenciana, el percentatge de malalts Covid ingressats ha pujat tant en les dades generals (2,34% enfront del 2,10% de divendres) com en les d'ocupació d'UCI (que ja se situa en un 7,31% mentre que divendres passat era del 6,55%). Al conjunt d'Espanya també creix el percentatge de llits que els afectats per coronavirus ocupen en els hospitals (8,32%) i també a les unitats de cures intensives (22,40%).

Des de divendres, les comunitats autònomes han comunicat també 121 noves víctimes mortals per Covid-19 que situa la xifra total de morts des de març de 2020 en 77.102. Ceuta i Melilla, Navarra i Madrid acumulen les pitjors dades de nous contagis de tot Espanya.

El director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, ha manifestat que aquestes dades posen de manifest que "no s'està produint un efecte excessiu de la mobilitat i dels contactes per Setmana Santa". "L'evolució és bona encara que no podem abaixar la guàrdia", ha dit Simón en roda de premsa, en la qual ha assegurat que s'ha estabilitzat l'increment de casos dels últims dies, encara que ha advertit que "cal esperar a veure les dades de demà i despús-demà".

També et pot interessar

stats