El ritme de contagis no disminueix a Espanya, que suma més de 34.200 positius

La xifra de víctimes que notifica Sanitat torna a situar-se per damunt de 400.

Un operari de l'ajuntament de la localitat murciana de Mula desinfecta la via pública
Un operari de l'ajuntament de la localitat murciana de Mula desinfecta la via pública / Efe

El coronavirus s’expandeix a un ritme exponencial a Espanya, ja que aquest dimarts hi ha 34.291 positius més. Són, però, quasi 50.000 menys dels d’ahir, quan es notificaven les infeccions acumulades durant el cap de setmana, només entre dilluns i dimarts s’afigen 118.578 contagis al balanç oficial.

La incidència acumulada –és a dir, la proporció de contagis per cada 100.000 habitants– continua a l’alça al conjunt d’Espanya, i se situa en 714 positius si s’atén a la mitjana dels últims catorze dies. D’acord amb les dades facilitades pel Ministeri de Sanitat, la incidència acumulada d’Espanya ha experimentat un repunt del 3,62% durant l’última jornada, encara que en determinades autonomies, com la valenciana, aquest augment és significativament superior.

La xifra de víctimes tampoc no millora. El Ministeri de Sanitat n’ha confirmat 404 més, un volum semblant als dels primers dies de la passada setmana, quan es van superar els quatre centenars de víctimes durant diversos dies seguits. Amb aquest increment, ja són 54.173 les persones que han mort a Espanya des del començament de la crisi sanitària.

S’estima que aquesta xifra continuarà creixent durant les pròximes setmanes, ja que l’augment de contagis repercuteix sobre les defuncions a mitjà termini, fins i tot diverses setmanes després. I on ja s’ha traslladat la pressió és als hospitals.

Vora 3.500 pacients a les UCI

Allà hi ha ingressats 24.185 pacients amb Covid-19, 3.416 d’ells a les unitats de cures intensives (UCI). En termes percentuals suposa que quasi dos de cada deu llits disponibles als centres hospitalaris tenen ja algun usuari amb coronavirus, però la xifra és més elevada en el cas de les unitats de crítics, on més de tres de cada deu llits acullen pacients amb coronavirus.

Com ocorre durant els últims dies, la Comunitat Valenciana supera els percentatges d’ocupació hospitalària d’Espanya. Al territori valencià, més de la meitat dels llits de les UCI, el 53,80%, estan ja destinats a pacients amb coronavirus.

També et pot interessar

stats