El risc en carretera dels conductors majors de 65 anys, a debat

Si bé alguns experts consideren que llevar-los el carnet pot aïllar-los, les autoescoles demanen un reciclatge necessari a partir d’aquesta edat

Llevar el carnet als majors de 65 no aporta cap solució, segons els experts / À Punt NTC

L'accident de Rotglà i Corberà d’aquest dilluns, en què hi ha hagut diversos morts i ferits d’avançada edat, ha reobert el debat sobre el paper de les persones majors al volant.

Algunes veus expertes consideren que la conducció a partir d'aquesta edat no ha de ser necessàriament insegura, però aposten per introduir alguns canvis sobre la normativa actual.

En aquest respecte, Luis Montoro, catedràtic de Seguretat Viària, assenyala en declaracions a À Punt NTC que llevar el carnet a aquest grup de la població no aporta cap solució, ja que en molts casos “els pot arribar a deprimir i aïllar-los molt”. 

En canvi, ha plantejat solucions alternatives, com acurtar el temps entre revisions del carnet a partir de 65 anys. De fet, en aquest respecte s’ha referit aquest dilluns el ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, que ha assegurat que és un plantejament complicat, però que han estudiat aquesta possibilitat. 

El debat també es trasllada a les autoescoles i als centres de reconeixement mèdic. El president de l’Associació Valenciana d’Autoescoles (AVAE), Juan Carlos Muñoz, ha explicat que en molts casos són els fills qui demanen als pares que no es renoven el carnet o veuen necessari fer un reciclatge a partir dels 65.

També et pot interessar

stats