La Rioja, confinada durant quinze dies

El govern d'Aragó acorda confinar les ciutats Saragossa, Osca i Terol a partir d'aquesta mitjanit.

Control de la Guàrdia Civil a la Rioja
Control de la Guàrdia Civil a la Rioja / Arxiu

La presidenta del govern de La Rioja, Concha Andreu, ha anunciat aquest dimecres el confinament perimetral de tota la comunitat autònoma per a tallar la cadena d'expansió de la Covid-19, que té unes taxes d'incidència a 14 dies de 549 casos per cada 100.000 habitants.

Això suposa que es restringeix la lliure entrada i eixida de persones en tota la comunitat autònoma durant quinze dies, des de divendres que ve 23 d'octubre i fins a les 00:00 hores del dissabte 7 de novembre, excepte en aquells desplaçaments adequadament justificats. La circulació per carretera i vials que travessen el territori de La Rioja estarà permesa sempre que tinga origen i destinació fora del territori.

El Consell de Govern de La Rioja també ha acordat que en establiments, locals comercials i serveis oberts al públic s'estableix un aforament màxim del 50%. En la restauració l'ocupació màxima serà de sis persones per taula. No hi ha toc de queda, però sí limitació a l'horari dels establiments fins a les 21:00 hores, excepte farmàcies, supermercats, activitats de teatre i cinema i establiments de primera necessitat.

D'altra banda, el president del govern d'Aragó, Javier Lambán, ha anunciat que les ciutats de Saragossa, Osca i Terol seran confinades perimetralment a partir d'aquesta mitjanit i que tota la regió passarà al nivell 3 d'alerta a partir del dilluns. El confinament perimetral afecta d'aquesta manera uns 800.000 aragonesos (700.000 saragossans, 55.000 d'Osca i 36.000 veïns de Terol).

En aquests moments, la incidència acumulada de la Covid-19 en els últims catorze dies a Aragó és de 586 casos per cada 100.000 habitants, mentre que la taxa és de 543 a Saragossa capital, de 1.003 a Osca i de 1.418 a Terol.

El nivell d'alerta 3 suposa limitar les reunions a sis persones i els aforaments amb caràcter general al 25 per cent, excepte en botigues d'alimentació, que es fixa en el 50%. També es prohibeix el consum a l'interior dels locals d'hoteleria, que hauran de tancar a les 22:00 hores i les terrasses només podran obrir al 50% de l’aforament.

També et pot interessar

stats