Ricardo Caballer dispara a la Marina de València la mascletà més sostenible

L'EMT i Metrovalència reforcen servei per a traslladar els assistents a l'espectacle pirotècnic.

VÍDEO | Ricardo Caballer dispara a la Marina de València la mascletà més sostenible

La pirotècnia Ricasa dispara aquest dissabte, a les 20:00 hores, la mascletà "més sostenible feta fins ara a la ciutat de València". Una cita enfront del Veles e Vents de la Marina de València que servirà, a més, per a donar el tir d'eixida al calendari pirotècnic oficial com a preludi de les Falles de 2020. 

Amb una duració similar a la de l'any passat, entorn dels deu minuts, l'espectacle "combinarà els millors elements de la mascletà i el castell de focs artificials, en el que s'està convertint en un gènere propi", segons anunciaren dimarts en la roda de premsa de presentació de l'acte. 

Com que és un espai obert, la Marina permet usar més potència. Per això s'usaran prop de 1.800 quilos de material pirotècnic, una xifra que multiplica per quinze la majoria de mascletaes que es disparen a la plaça de l'Ajuntament. No obstant això, segons els organitzadors, s'ha aconseguit reduir en un 70% els residus de la mascletà i "el 30% del material restant utilitzat, i que no és possible que desaparega sense deixar residu, és paper i cartó biodegradable".

Més servei de l'EMT i Metrovalència

L'EMT de València incrementa el servei de les línies 19, 32, 92, 93, 95, 98 i 99 aquest dissabte des de les 15:30 hores fins a les 23:00 hores amb motiu de l'espectacle pirotècnic i d'un concert que se celebra a la zona. Ofereix així 23.000 places addicionals, que se sumaran a les 40.600 del servei habitual en aquest horari.

A més, Metrovalència inicia també aquest dissabte els serveis especials amb motiu de les Falles. A causa de la gran concentració de persones que es preveu que acudisquen a la mascletà vertical s'han planificat reforços en la Línia 5 de metro entre Quart de Poblet i Marítim Serradora a partir de les 18 hores, i de la Línia 4 entre Empalme i Doctor Lluch i la 6 entre Tossal del Rei i Marítim Serradora del tramvia, que acostaran els usuaris al lloc de la disparada.

La tornada a casa o al centre de la ciutat, una vegada conclòs l'espectacle, es garanteix amb l'inici del servei nocturn de cap de setmana que prolonga el servei fins a aproximadament les tres de la matinada.

També et pot interessar

stats