Ricard Camarena Restaurant, huité millor restaurant vegetal del món

El xef de Barx va incorporar al febrer la proposta Oxalis, una nova ruta gastronòmica basada en una cuina completament vegetal

Ricard Camarena, en una entrevista a À Punt Notícies
Ricard Camarena, en una entrevista a À Punt Notícies / À Punt NTC

El Ricard Camarena Restaurant, situat al complex cultural Bombes Gens de València, figura en la huitena posició de la guia de restaurants especialitzats en verdures We're Smart Grenn Guide 2022, que s'ha donat a conéixer aquest dimarts durant la celebració del Fòrum Gastronòmic de Barcelona.

El restaurant del cuiner de Barx, amb dues estreles Michelin, una estrela verda de Sostenibilitat i tres sols Repsol, continua per segon any consecutiu, en el top 10 mundial dels restaurants que li donen importància i un excel·lent tracte a les verdures.

Camarena va incorporar el mes de febrer passat la proposta Oxalis, una nova ruta gastronòmica basada en una cuina completament vegetal, una cosa inusual en l'alta gastronomia. El cuiner, segons ha informat en un comunicat, és un gran defensor de l'horta valenciana i els seus productes, i fa molts anys que transita la senda de l'anomenada cuina verda.

Per al cuiner, revalidar aquest top 10 dels millors restaurants vegetals del món és un reconeixement "molt important". "Continuem evolucionant la nostra proposta gastronòmica, sempre amb una mirada posada en la cuina basada en el món vegetal", afirma.

Segons ha explicat, durant els últims tres anys ha canviat el paradigma respecte a l'horta, ja que "abans nosaltres li demanàvem a l'horta i al nostre agricultor, amb què pràcticament féiem una agricultura a la carta". Des de fa un temps "el que fem és no demanar-li res a l'horta i limitar-nos a cuinar amb el que ens arriba en cada moment", ha indicat.

També et pot interessar

stats