Ricard Camarena, premiat a Itàlia com a Millor Cuiner Internacional 2019
El xef valencià afirma que el jurat ha reconegut que han sigut capaços de posar els productes de l'horta al nivell d'altres més glamurosos.
El xef valencià Ricard Camarena ha sigut guardonat amb el premi al Millor Cuiner Internacional 2019 per Identità Golose, la principal organització gastronòmica d'Itàlia, que gestiona un dels congressos de cuina més prestigiosos del món. El xef ha rebut el premi a Milà, durant la presentació de la Guia 2019.
El jurat reconeix, amb aquest guardó, la seua “personal proposta gastronòmica i el tracte que li dona a les verdures i al producte de proximitat”. El cuiner valencià, amb dues estreles Michelín, ha explicat que el jurat ha valorat que amb les seues propostes han sigut capaços de posar “els productes de l'horta al nivell d'altres grandíssims productes, més glamurosos”. És un reconeixement “al gran rebost que tenim i és extensible a tot el moviment gastronòmic que viu la Comunitat Valenciana”, ha agregat.
Camarena és el tercer espanyol en rebre aquest premi que, segons afirma, és un reconeixement “molt important”, dins del sector, “pels cuiners que han sigut premiats” des de la primera edició, fa 12 anys.
Es tracta d'una distinció que també han rebut cuiners de la talla de René Redzepi, del restaurant ‘Noma’ (2008), que posteriorment va ser considerat el millor restaurant del món, o Pascal Barbot, del restaurant ‘Astrance’ a París (2009), amb tres estreles Michelin.