Ribó porta al ple una moció de "defensa i divulgació" de la figura de Blasco Ibáñez

El text recull la proposta de defensar que el seu llegat es conserve a València en unes condicions òptimes.

El ple de l'Ajuntament de València debatrà aquest dijous una moció en defensa de la figura de Blasco Ibáñez
El ple de l'Ajuntament de València debatrà aquest dijous una moció en defensa de la figura de Blasco Ibáñez / Arxiu

El ple de l'Ajuntament de València debatrà aquest dijous una moció subscrita per l'alcalde, Joan Ribó, de "defensa i divulgació" de la figura i l’obra de l'escriptor, periodista i polític valencià Vicente Blasco Ibáñez, en el 91 aniversari de la seua mort.

La proposta del primer edil posa l'accent en el "treball conjunt" d'institucions públiques i entitats cíviques implicades en la conservació del seu llegat "per a salvaguardar-lo en condicions òptimes, contribuir a la universalització i difondre'l entre la ciutadania a través d'activitats i publicacions".

El text de la moció recull la proposta de defensar conjuntament les entitats implicades en la conservació i la difusió de l'obra i la figura de Blasco Ibáñez, "perquè el seu llegat es conserve a València i se salvaguarde en unes condicions òptimes".

També es destaca que es continue posant "a l'abast de tota la ciutadania l'obra i el coneixement de Vicente Blasco Ibáñez, a través d'activitats i publicacions que mostren els seus valors i la dimensió de la seua contribució".

Activitats

L'any 2017, coincidint amb el 150 aniversari del naixement de l’escriptor valencià, va arrancar una programació especial. Fins ara ha inclòs l'edició de set publicacions, més de 40 conferències, dos congressos, dues taules redones, exposicions, visites guiades i teatralitzades, i la projecció d'adaptacions cinematogràfiques d'algunes de les seues novel·les. Cal afegir-hi l'estrena, al Palau de la Música, de la peça musical Cantos atávicos, homenatge a Blasco Ibáñez; la posada en marxa d'un web i la realització de cursos dirigits a professorat de primària, secundària i batxillerat i guies de turisme.

També et pot interessar

stats