Ribó: “El Jardí del Túria té una vocació transversal, és de tota la ciutat i de totes les formacions polítiques”

Aquest diumenge comencen les activitats per a commemorar el 35 aniversari

Conversa entre Ribó i diverses personalitats al voltant del Jardí del Túria
Conversa entre Ribó i diverses personalitats al voltant del Jardí del Túria / À Punt NTC
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
05 de juny 2022 - 13:36 Actualitzat: 05 de juny 2022 - 17:07

L'alcalde de València, Joan Ribó, ha reivindicat aquest diumenge que el Jardí del Túria “és un projecte transversal, una realitat que s'ha fet possible gràcies a tots els partits polítics” i a l'espenta veïnal. 

En aquesta línia, Sergi Campillo, vicealcalde i regidor d’Ecologia Urbana, ha afegit que aquest espai "és un triomf de la lluita dels valencians, de sectors molt diferenciats políticament i a tots els nivells".

El parc, que ocupa l’antic llit del Túria, celebra aquest diumenge l’inici de les activitats per a commemorar el seu 35 aniversari amb una conversa amb diverses personalitats que van participar en alguna de les fases de gestació del projecte. El calendari d'esdeveniments s’allargarà durant les pròximes setmanes. 

Sobre la transformació del projecte inicial d'autopistes interurbanes en el jardí lineal més gran de tot Europa, Ribó ha admés que “ha sigut possible perquè els veïns van espentar perquè el tinguérem” i que gràcies a això, "s'ha convertit en un lloc idoni per a la resiliència contra el canvi climàtic, ja que la temperatura sempre és més baixa".

L'alcalde ha aprofitat l'esdeveniment per a recordar que es treballa en paral·lel per a plantejar un ús ciutadà al nou llit del riu Túria, inspirant-se en altres experiències com el riu Besòs al seu pas per Barcelona.

També et pot interessar

stats