Ribó descarta un nou ERTO en l'EMT si no hi ha acord amb els sindicats

CCOO i UGT consideren fraudulent negociar un nou expedient en l'empresa pública de transport.

Ribó descarta un nou ERTO en l'EMT si no hi ha acord amb els sindicats
Ribó descarta un nou ERTO en l'EMT si no hi ha acord amb els sindicats

L'alcalde de València, Joan Ribó, ha rebutjat aquest divendres un expedient de regulació temporal d'ocupació (ERTO) “imposat” en l'Empresa Municipal de Transports (EMT), i ha apuntat que aquest mecanisme ha de tindre el suport dels representants de la plantilla. “Si no hi ha acord sindical, no hi ha un nou ERTO”, ha dit.

Després que la Generalitat va rebutjara fa una setmana l'ERTO pactat entre la direcció i el comité d’empresa de l'EMT, la companyia pública està negociant amb el comité d'empresa un segon, per motius de productivitat, però sindicats com ara CCOO i UGT s'han mostrat contraris a un nou expedient.

Ribó ha explicat que aquest divendres estava previst presentar les al·legacions corresponents a la decisió de la Direcció General de Treball de la Generalitat de denegar l’ERTO presentat, per considerar que les causes de força major al·legades no són aplicable a empreses del sector públic. L'EMT fonamentava aquest expedient en la baixada de servei i de passatgers que havia registrat a conseqüència de la crisi sanitària generada per la Covid-19 i l'estat d'alarma decretat pel govern espanyol.

Per a la proposta d'un segon expedient, del qual s'han despenjat els sindicats majoritaris, Ribó ha assenyalat que els responsables municipals tenen “molt clar” que sense acord sindical “no hi ha un nou ERTO”.

Fraudulent per als sindicats

Tant UGT com CCOO consideren que negociar un altre expedient en l'EMT, després de la negativa de la Direcció de Treball de la Generalitat, seria fraudulent. Des d'UGT assenyalen que “el nou ERTO podria ser recorregut per qualsevol i fins i tot revisat d'ofici” i “podria ser un frau a les arques públiques, ja que es pretendria produir un estalvi en costos salarials de l'EMT a costa dels fons públics del SEPE”.

També et pot interessar

stats