Ribó considera que no va haver-hi aglomeració en l’acte la Basílica la mare de Déu de València

La delegació del govern espanyol està a l’espera de l’informe policial per saber si es va incomplir l’estat d’alarma.

Aglomeració de persones davant la basílica abans del desallotjament de la policia
Aglomeració de persones davant la basílica abans del desallotjament de la policia

L’alcalde de València, Joan Ribó, ha manifestat que creu que no va haver-hi aglomeració davant la Basílica de la Mare de Déu diumenge, quan es va mostrar des del temple una imatge de la Verge. “No es va traure la imatge de la Mare de Déu fóra de la Basílica i qui haja d’analitzar els fets, que analitze. La meua impressió és que no hi ha aglomeració en comparació amb l’acte d’Ifema a Madrid”, ha sentenciat.

Així de contundent s’ha mostrat Ribó, qui ha insistit en què en les imatges que ha pogut veure “no sembla de manera clara que hi haja una concentració ni una aglomeració molt important de persones”.

A la pregunta de si veu “desproporciona” el fet que la Delegació del Govern investigue els fets per a veure si s’ha infringit l’estat d’alarma, l’alcalde ha contestat: “Analitze fets, no paraules, que són de les persones”.

La delegació del govern espanyol, a l’espera de l’informe

La delegació va confirmar ahir diumenge a À Punt que durà a terme una investigació i analitzarà les imatges en què es veu la gent davant del temple i entrant a l’interior i està a l’espera de l’informe que els remetrà la Policia Local.

Segons ha assegurat el regidor de Seguretat Ciutadana de l’Ajuntament de València, Aaron Cano, l’obertura de portes de la basílica no estava autoritzada.

Pel que fa a l’arquebisbat, en un comunicat han explicat que s’han respectat en tot moment les mesures de seguretat i que la contemplació de la imatge s’ha dut a terme en presència de tres unitats de la Policia Local i de membres de la Creu Roja.

També et pot interessar

stats