Ribó aposta per alentir la supressió de restriccions i per una “vacunació massiva”

L'alcalde de València pensa que posar fi ràpidament a les mesures en fases anteriors ens ha portat a la situació actual.

L'alcalde de València, Joan Ribó, en una imatge d'arxiu
L'alcalde de València, Joan Ribó, en una imatge d'arxiu / Efe

L'alcalde de València, Joan Ribó, ha advocat aquest dilluns per un procés “lent i tranquil” de supressió de les restriccions vigents per a fer front a la pandèmia, a més d'una campanya de vacunació massiva.

A preguntes dels periodistes per videoconferència, Ribó s'ha alegrat que, per primera vegada, la taxa d'incidència en 14 dies a la Comunitat Valenciana haja baixat de 1.000 contagis per cada 100.000 habitants, si bé encara considera la xifra “una burrada”.

“Voler posar fi ràpidament a les restriccions en les fases anteriors per a salvar el Nadal, com es va dir, ens ha portat a açò, a la situació actual”, i ha insistit que, al seu parer, aquest procés s'ha de fer a poc a poc. Ribó ha assegurat que és conscient que sectors com el de l’hoteleria “està patint i caldrà ajudar-los”.

Respecte a la possibilitat d'una campanya de vacunació massiva, Ribó s'ha posat a la disposició de la Conselleria de Sanitat i ha oferit les instal·lacions esportives municipals i les seus de les universitats populars, al mateix temps que ha recordat que el sector faller també ha oferit els casals.

La Cavalcada de Reis

Preguntat sobre si assumeix la culpa per l'increment de contagis i la relaxació davant la pandèmia, especialment per decisions com ara la de permetre la Cavalcada de Reis, que va provocar aglomeracions a les portes de l'ajuntament, ha sostingut que aquesta “no en va ser la causa fonamental”, sinó “l'augment de la mobilitat que es va produir com a conseqüència del Nadal, que es podia haver fet d'una altra manera”.

Ribó ha advertit que frenar la pandèmia és “responsabilitat de tots”. Assegura que l'Ajuntament assumeix els errors que haja pogut cometre i que introduirà les rectificacions oportunes. Però ha insistit: “No ens sentim en absolut responsables de l'augment dels contagis perquè, entre altres coses, aquell increment no va ser només a la ciutat de València: per desgràcia, va afectar tota la Comunitat Valenciana, i li assegure que no eren ací la nit de Reis”.

També et pot interessar

stats