La Ribera intensifica la lluita contra el mosquit tigre

El Consorci incrementa les actuacions amb més recursos materials i humans

La Ribera intensifica la lluita contra el mosquit tigre
La Ribera intensifica la lluita contra el mosquit tigre

El Consorci de la Ribera, ens que aglutina les mancomunitats de la Ribera Alta i la Ribera Baixa, incrementarà en els pròxims dies les actuacions previstes en la campanya de lluita contra el mosquit tigre i la mosca negra. La mesura extraordinària, que durà a terme l'empresa contractista, s'ha pres davant la proliferació dels insectes en diverses zones de la comarca.

Les actuacions consistiran a aplicar a 43 municipis dos tractaments addicionals adulticides que complementen el procediment larvicida habitual. A més, s'aplicarà un tractament aeri. Un treball per al qual es destinarà una dotació suplementària de recursos materials i humans.

“Des del Consorci de la Ribera continuem treballant per a poder controlar aquests vectors, però cal la implicació de tots” ha assenyalat el president de la Mancomunitat de la Ribera Alta, Txema Peláez. "És necessària la implicació tant de la Conselleria com de la Diputació, així com de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer per a poder controlar la plaga" , ha afegit Peláez, qui també ha recordat que és necessària la col·laboració de la ciutadania.

Fa uns dies l'alcalde en funcions d'Alberic, Toño Carratalà, explicava a 'Les notícies del matí' que diverses persones amb picadures havien requerit atenció sanitària. En sentir-se incapaços de fer front a la plaga amb els propis mitjans, demanaven també ajuda a la Generalitat.

400.000 euros en ajudes per a lluitar contra el mosquit

La Conselleria de Sanitat va publicar el passat 5 de juny al Diari Oficial de la Generalitta Valenciana (DOGV) una convocatòria d'ajudes per un import de 400.000 euros destinada als municipis que desenvolupen campanyes de lluita contra el mosquit tigre durant 2019.

El web 'Tots i totes contra mosquit Tigre' ofereix informació sobre el mosquit tigre, què és, com actua, consells preventius o com actuar davant una picada.

També et pot interessar

stats