La Ribera espera l’autorització per a fumigar des de l’aire contra la mosca negra

Els esforços s’havien dirigit a controlar el mosquit tigre però és la mosca negra la que s’ha convertit en plaga.

VÍDEO | La Ribera espera l’autorització per a fumigar des de l’aire contra la mosca negra

El Consorci de la Ribera, que formen les mancomunitats de la Ribera Alta i la Ribera Baixa del Xúquer, té previst iniciar demà dimecres la fumigació des de l’aire contra la mosca negra. L’organisme està a l’espera que hui arribe l’autorització per part de Sanitat per a iniciar el tractament en séquies, rius i marges. 

En els últims 15 dies, a la comarca s’ha produït una eclosió de mosca negra, un insecte autòcton i de riu. A diferència del mosquit tigre que pica, la mosca negra mossega per a obtindre’n sang i alimentar les larves, i aquests mossos són dolorosos. Això ha fet que les incidències als centres de salut hagen sigut nombroses. 

Segons ha explicat Txema Peláez, vicepresident del Consorci de la Ribera i president de la Mancomunitat de la Ribera Alta, la proliferació de la mosca negra es deu al fet que, en els últims anys, la lluita s’ha centrat contra el mosquit tigre, que ve de l’Àsia i que transmet malalties. “De sobte, la mosca negra que ha estat ací sempre i que es pensava que estava controlada, ha desclòs de tal manera que ha obligat tots els pobles de la Ribera a iniciar tractaments aeris i terrestres.

Els moments de major incidència són al principi i al final del dia perquè fugen de la calor, i això ha fet que moltes terrasses de bars i restaurants hagen decidit tancar. 

Peláez confia que serà suficient per a controlar la plaga amb els tractaments terrestres, que duraran vora 20 dies, i la fumigació aèria. 

La desclosa de la mosca negra normalment es dona a final de l’estiu, però enguany s’ha avançat per causa de les pluges de l’abril que han fet que proliferaren els nius de mosca negra i els llocs on criar. 

També et pot interessar

stats