La Ribera crida pel valencià

Les Trobades d'Escola Valenciana han iniciat a Rafelguaraf, a la Ribera Alta, el viatge per les comarques valencianes.

Trobada d'Escoles en Valencià a Rafelguaraf

Amb el lema "Nosaltres, pel valencià" ha començat el calendari de festes pel valencià que organitza Escola Valenciana fins al 9 de juny. Les trobades han arrancat a Rafelguaraf amb 30.000 participants de 47 pobles en el 33 aniversari de la Trobada de Centres en Valencià de la Ribera. La gran festa pel valencià tindrà enguany 19 parades.

A Rafelguaraf milers de persones han gaudit d'un centenar de tallers escolars, actuacions, teatre, muixeranga, pilota valenciana, exposicions, jocs tradicionals o danses populars. Vicent Moreno, president d'Escola Valenciana, ha demanat una espenta per a potenciar el valencià i contribuir-ne a la normalització, i ha destacat que enguany les trobades reten homenatge a la memòria de Joan Fuster per la importància i la influència que va tindre en la nostra geografia política. Moreno ha destacat l'aspecte lúdic, però també reivindicatiu, de la trobada. En aquest sentit ha exigit la competència lingüística en la funció pública i ha destacat que enguany la Llei d'Ús i Ensenyament compleix 35 anys sense que la nostra llengua gaudisca d'una situació de normalitat.

A la trobada de la Ribera han assistit representants polítics de tots els pobles de la comarca, el president de Les Corts, Enric Morera; el conseller d'Economia, Vicent Soler, i el president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez.

En la trobada, Escola Valenciana ha demanat el compromís social de la ciutadania per a mantindre la continuïtat dels seus projectes. El president de la coordinadora de la Ribera, Joan Cortés, ha agraït la implicació dels mestres i les associacions de Rafelguaraf en l'organització de la primera trobada de l'any. L'alcaldessa de Rafelguaraf, Rafaela Aliaga, s'ha mostrat satisfeta amb la gran participació.

També et pot interessar

stats