Reyes Maroto: “El segon semestre de 2021 serà l'inici de la recuperació del sector turístic”

La ministra d'Indústria, Comerç i Turisme anticipa que vol recuperar l'Imserso al setembre.

La ministra d'Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, durant l'acte amb la patronal taulellera a Castelló
La ministra d'Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, durant l'acte amb la patronal taulellera a Castelló / À Punt NTC

El govern espanyol manté el full de ruta per a facilitar la reactivació de l'activitat turística en el segon semestre de 2021, si es compleixen les previsions de la campanya de vacunació i sempre que es mantinga la tendència favorable en l'evolució de la pandèmia a Espanya. Ho ha confirmat aquest dilluns la ministra d'Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, que en un acte a Castelló amb la patronal del taulell ha assegurat “compartir l'opinió del sector hoteler i dels restauradors que el segon semestre de 2021 serà el de la reactivació del sector turístic”.

Maroto, que ha destacat que les dades estan sent favorables, ha assenyalat també “l'horitzó d'esperança i certesa” que ha obert la campanya de vacunació". El ministeri de Sanitat aspira a aconseguir la immunitat de grup cap al mes de juliol després de vacunar el 70% de la població. I el compliment d'aquesta “fita” és un dels factors principals a què la ministra condiciona que el turisme conquiste progressivament parceles de normalitat.

El sector haurà d'esperar, per tant, fins ben entrada la campanya estival per a recuperar l'activitat, perquè com ha recordat Maroto, “la ministra mai ha parlat de salvar la Setmana Santa”. I davant les pressions per a accelerar els terminis, demana “ser prudents i no fer passos arrere, perquè ens podrien portar a una nova onada i les conseqüències serien pitjors per al sector turístic”.

Reactivar l'Imserso al setembre, o fins i tot abans

La ministra d'Indústria, Comerç i Turisme també ha destacat l'avanç en les negociacions amb els representants del sector hoteler per a recuperar el programa de viatges de l'Imserso al mes de setembre. O fins i tot abans, si la situació epidemiològica ho permet. Segons ha explicat, s'està ultimant un nou plec de condicions que, a més de facilitar la reactivació del programa, satisfà algunes de les reclamacions de la patronal. Cal recordar que els empresaris han reclamat al govern espanyol que augmente els marges per la baixa rendibilitat del programa.

També et pot interessar

stats