Es revoquen els permisos d'ocupació de carrers a València

Aquest dimecres estan previstes noves reunions amb representants de les comissions falleres per a aclarir dubtes al respecte de l’ajornament.

Cambrers treballen aquest dimecres a la plaça de la Verge de València
Cambrers treballen aquest dimecres a la plaça de la Verge de València / Manuel Bruque (Efe)

Els delegats de sector de les Falles de València han anunciat que l'Ajuntament revocarà aquest dimecres els permisos d'ocupació de via pública. Així, no es podran muntar o continuar muntant envelats o falles.

Aquesta decisió es va comunicar aquest dimarts a la nit als delegats de sector durant una reunió que van mantindre amb el regidor de Cultura Festiva, Carlos Galiana. En la trobada, se'ls va comunicar que la decisió havia sigut adoptada per la Generalitat seguint recomanacions del Ministeri de Sanitat davant l'expansió dels infectats tant a la Comunitat Valenciana com a la resta d'Espanya. En aquesta reunió també es va informar els delegats que també se suspendran tots els actes organitzats per la Junta Central Fallera i l'Ajuntament.

Per a aquest dimecres estan previstes noves reunions de l'alcalde, Joan Ribó, i el regidor i president de Junta Central Fallera, Carlos Galiana, amb representants de les comissions falleres per a aclarir dubtes i contestar les preguntes que es puguen formular des del col·lectiu faller. Posteriorment es convocarà un ple extraordinari i assemblea extraordinària de la Junta Central Fallera.

Fonts del col·lectiu faller han comentat que les autoritats han demanat "calma davant una situació que no és normal" i que es faça una primera estimació de les pèrdues econòmiques que aquesta suspensió i ajornament poden suposar. També s'està buscant un consens sobre possibles dates de celebració de la festa ara suspesa.

El president de la Interagrupació de Falles, Guillermo Serrano, ha aconsellat a les comissions que, en la mesura que siga possible, "anul·len les contractacions que tenien realitzades i les comandes previstes per a aquests dies de festa per causa de força major per emergència sanitària". Així mateix, ha demanat a les comissions que facen una valoració dels perjuís econòmics que la suspensió de la celebració de les Falles suposarà per a cadascuna d'elles.

També et pot interessar

stats