La revista 'La Semana Vitivinícola' escull l’oli Lágrima de Viver com el millor d’Espanya
Fet amb la varietat d’oliva serrana, ha obtingut 97 punts en la guia d’esta publicació especialitzada
El millor oli d'oliva verge extra té sabor valencià. Es tracta de Lágrima, de la Cooperativa de Viver (Alta Palància), fet amb la varietat d’oliva serrana, autòctona de l’Alt Palància i l’Alt Millars. Ha obtingut 97 punts en la guia de la revista especialitzada La Semana Vitivinícola, que este dilluns de vesprada ha guardonat als millors vins i olis del 2025.
Una trobada on cellers, almàsseres i professionals del sector veuen reconegut el seu treball en dos líquids sempre presents en la dieta mediterrània.
Fernando Marco, director gerent de la Cooperativa de Viver, ha indicat en declaracions als informatius d’À Punt que Lágrima és la demostració que “es pot fer un bon oli valencià”, implicant moltes persones i amb un component de sostenibilitat “que actualment també és clau”.
Els últims anys han posat tots els esforços a recuperar esta varietat d’oliva serrana, i n’estan ben orgullosos perquè “representa un aroma fresc i dona valor al cultiu tradicional dels nostres agricultors”, afirma Cati Corell, directora de producte i agroturisme de la Cooperativa de Viver.
En vins, un Ribera del Duero s'ha emportat la màxima puntuació, però els vins valencians es troben en un moment en què no han d'envejar res. Salvador Manjón, director de La Semana Vitivinícola, assegura que tenen un nivell “molt alt i molt acceptable”. I sobretot, molt prop dels gustos dels consumidors.
Els productors valencians també destaquen en posicions altes de la guia. Diego Morcillo, director tècnic de la bodega Vicente Gandía, afirma que hi ha molts cellers que fan vins d’alta qualitat i els posicionen en moltíssims llocs del món.
I com l'oli guanyador, treballant per a recuperar varietats autòctones per tal de buscar una diferenciació en el mercat i de cara al consumidor. Vicente Escamilla, redactor en cap de La Semana Vitivinícola i director de Tast, destaca que hi ha “varietats minoritàries que estan agafant prou impuls”,