Reunió urgent dels ministres de Sanitat de la UE per analitzar l'informe de l'EMA sobre AstraZeneca

La cimera serà a les 18:00 hores, després de conéixer les indicacions de l'Agència Europea del Medicament.

Un sanitari prepara una dosi de la vacuna d'AstraZeneca
Un sanitari prepara una dosi de la vacuna d'AstraZeneca / Reuters

Els ministres de Sanitat de la Unió Europea es reuniran de manera urgent aquest dimecres, a les 18:00 hores, per analitzar la vacuna contra el coronavirus desenvolupada per la companyia AstraZeneca, una vegada que l'Agència Europea del Medicament emeta a les 16:00 hores un nou informe sobre la relació d'aquesta vacuna i l'aparició de trombes.

Aquest dimarts, el cap de l'estratègia de vacunació de l'EMA, Marco Cavaleri, va confirmar una "associació" entre la vacuna d'AstraZeneca i els casos de trombes que estan patint alguns vacunats, principalment dones menors de 50 anys amb dèficit de plaquetes.

"Podem dir-ho: hi ha clarament una associació amb la vacuna. No obstant això, encara no sabem quina causa aquesta reacció. Aquestes trombosis cerebrals amb dèficit de plaquetes semblen la primera cosa que s'ha d'investigar. En resum: en les pròximes hores direm que hi ha una connexió, però encara hem d'entendre com ocorre", va detallar en una entrevista amb el diari italià Il Messaggero.

A causa de la reunió extraordinària dels ministres de Sanitat de la Unió Europea, es retardarà fins no abans de les 20:00 hores l'inici del ple del Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut convocat per a aquest dimecres, en el qual s'analitzarà la decisió de l'EMA i la situació epidemiològica del coronavirus, s'actualitzarà l'estat de la vacunació i s'analitzarà l'acord pel qual s'estableixen criteris d'aplicació de l'article 6.2 de la Llei 2/2021, de 29 de març, de mesures urgents de prevenció, contenció i coordinació per a fer front a la crisi sanitària ocasionada per la Covid-19.

També et pot interessar

stats