Retornen la tutela de dos menors alliberats de la secta de Vistabella als pares no vinculats amb el culte

Els menors, un xiquet de huit anys i una adolescent, han estat en un programa de protecció i continuaran sota supervisió d'Igualat per a controlar l'evolució

Entrada a la masia que albergava la secta desarticulada a Vistabella del Maestrat
Entrada al mas que albergava la secta desarticulada a Vistabella del Maestrat / Europa Press

Un jutge ha retornat a dos progenitors la pàtria potestat dels dos menors que va tutelar la Generalitat després de ser alliberats de la secta destructiva instal·lada en un mas de la localitat de Vistabella (Alt Maestrat). 

La custòdia, que es va retirar als pares que formaven part de la secta, l'ha recuperada l'altra part, els progenitors que no tenien a veure amb el culte. Un dels menors, de 8 anys, ha tornat amb la mare, mentre que l'altra, adolescent, està ara sota la custòdia del seu pare. 

En el temps sota tutela, un dels menors ha estat dins d'un programa de protecció de xiquets i adolescents i amb l'altre s'ha treballat per a comprovar-ne l'estat, segons han informat fonts de la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives, que ha explicat que continuaran en teràpia per a controlar que evolucionen correctament. 

El presumpte líder de la secta destructiva, que es va instal·lar en una masia de Vistabella del Maestrat, va ser trobat mort en la presó Castelló I, on va ingressar després que la titular del jutjat d'instrucció número 6 de Castelló acordara el març de 2022 l'empresonament provisional, comunicat i sense fiança.

A més del líder de la secta, la jutgessa va decidir l'ingrés a la presó d'altres dos detinguts, mentre que sis arrestats més van quedar en llibertat provisional amb mesures cautelars d'allunyament i prohibició de comunicació amb les víctimes.

També et pot interessar

stats