Retiren de la venda una olivera mil·lenària per "publicitat enganyosa"

Un anunci en una coneguda pàgina de compravenda venia un arbre centenari, protegit per la llei de patrimoni arbori.

Retiren de la venda una olivera mil·lenària per "publicitat enganyosa"
Retiren de la venda una olivera mil·lenària per "publicitat enganyosa"

A la Comunitat Valenciana, la llei de patrimoni arbori prohibeix la venda d'arbres quan superen els 350 anys, però la compravenda d'aquests arbres centenaris continua repetint-se, amb Internet com a aliat. De fet, una coneguda aplicació mòbil de compravenda d'articles de segona mà venia una olivera mil·lenària de Canet lo Roig (Baix Maestrat).

Des de la Unió de Llauradors han denunciat en Twitter que és un cas "de publicitat enganyosa", ja que les oliveres que s'ofereixen no corresponen amb la imatge i la seua venda està prohibida per la legislació autonòmica. I després d'una denúncia de la consellera d'Agricultura, Mireia Mollà, en Twitter la plataforma ja ha retirat l'anunci i han assegurat que estaran alerta perquè no torne a ocórrer.

Segons el secretari general de la Unió de Llauradors, Carles Peris,, "qualsevol activitat en aquest sentit s'ha de posar en coneixement de les autoritats pertinents, del Seprona, i penalitzar aquesta mala praxis".

Per la seua banda, la Generalitat controla sobre el terreny la venda d'aquestes oliveres protegides, una pràctica que representa, segons els col·lectius de llauradors, un espoli mediambiental que empobreix el paisatge.

Aquest no és l'únic cas de patrimoni mediambiental a la venda en internet de forma totalment impune, ja que en les plataformes de compravenda entre particulars podem trobar qualsevol cosa.

També et pot interessar

stats