Piggy Diet: el porquet que dissuadeix de picar entre hores (i que es venia com a joguina)

Veus expertes consideren que aquests tipus de tècniques per a aprimar-se són un perill que pot derivar en trastorn alimentari

Piggy Diet, el porquet retirat de la venda / À Punt NTC

Piggy Diet és un porquet que diuen que ajuda aquells que tenen poca voluntat. S'ha convertit en un objecte per a adults, encara que a Nadal es podia trobar en un catàleg de joguets. Es destinava a xiquets i xiquetes entre 8 i 12 anys que estaven a dieta. L’objectiu d’aquest porquet no és un altre que dissuadir a qui va a la nevera a picar alguna cosa.

Segons apunten les veus expertes, molts trastorns de conducta alimentària en menors poden començar amb comentaris sobre el seu aspecte físic. Per això, apunten, és important una bona educació alimentària.

L’empresa de joguets ja l’ha retirat de la venda, però encara es pot adquirir a través d’altres portals web. Aquesta no és l'única tècnica per a aprimar-se que pot resultar perillosa per a la salut física i mental. En diferents xarxes socials, grups de persones que volen aprimar-se s'insulten entre elles quan han menjat.

La pandèmia dispara els trastorns de la conducta alimentària

La covid ens ha posat a prova com a éssers humans. No només ha afectat la nostra salut física, sinó també la mental i s’ha reflectit, sobretot, en els trastorns alimentaris. S’han multiplicat de manera exponencial des del març de 2020 i el 2021 ha sigut el pitjor de l’última dècada. N'han augmentat els casos nous i altres, que ja existien, han empitjorat.

Aquesta relació insana amb el menjar s’ha acarnissat, sobretot, amb les xiques d’entre 15 i 19 anys i els xics de 10 a 14 anys. Els professionals coincideixen en la importància dels hàbits de vida saludable, però també en una renúncia fonamental a seguir certs tipus de perfils en les xarxes socials.

També et pot interessar

stats