Retiren més de 30.000 tones de plàstic de l'abocador il·legal d'Utiel

Les huit empreses responsables de la mala gestió de residus han traslladat el plàstic a instal·lacions de gestió autoritzades.

Abocament il·legal de plàstic d'Utiel
Abocament il·legal de plàstic d'Utiel / GVA

La Conselleria d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica ha completat la retirada de més de 30.000 tones de plàstic i de 700 tones addicionals procedents de runes d'obra a l'abocament il·legal de plàstic d'Utiel.

Durant els últims dos anys, el pla de la Conselleria ha obligat les huit empreses responsables de l'abocament a traslladar els residus a instal·lacions de gestió autoritzades.

L'Ajuntament d'Utiel va procedir a precintar la planta a començaments de l'any 2019 per incomplir la llei autonòmica de residus. La Conselleria va obrir expedients i diligències sancionadores, tant a l'empresa local d'Utiel com a la resta d'entitats d'àmbit nacional involucrades.

Greenpeace va denunciar la mala gestió de residus a la planta de la societat Utiel Recicla SL. Segons l'ONG ecologista, sis de les huit empreses que havien dipositat plàstics a l'abocador estaven homologades per Ecoembes.

A partir de l'1 de gener de 2021, aquest tipus d'apilaments il·lícits també quedaran gravats amb un cànon econòmic de penalització a l'abocament i abandó, d'acord amb la mesura aprovada en el projecte de llei d'acompanyament dels pressupostos de la Generalitat.

També et pot interessar

stats