Retencions quilomètriques i diverses col·lisions saturen les carreteres valencianes a la tornada de Setmana Santa

Diversos accidents sense ferits de gravetat i l’alta concentració de vehicles han complicat l’entrada a la Comunitat Valenciana

Imatge de l'A-7 al pas per la Llosa de Ranes en direcció a València, on han col·lisionat sis vehicles
Imatge de l'A-7 al pas per la Llosa de Ranes en direcció a València, on han col·lisionat sis vehicles / DGT

L'estat de les carreteres continua centrant l'atenció informativa, on es complica lleugerament l'operació de tornada després de passar les vacances de Setmana Santa i Pasqua. Segons la Direcció General de Trànsit, des de les 18:00 hores hi ha onze punts de la xarxa viària amb retencions i circulació lenta. 

Poc abans de les 19:00 hores, s'ha registrat una col·lisió amb sis turismes implicats a l'A-7 al pas per la Llosa de Ranes en direcció a València, cosa que ha originat retencions de més de cinc quilòmetres. 

Al llarg del matí els conductors s’han trobat cues que han arribat a 21 quilòmetres a l'A-3 al pas per Requena, en sentit a València. També hi ha hagut complicacions a l'N-3, també a l’altura de Requena, per accedir a l'autovia. En aquesta mateixa via, a Loriguilla s'han acumulat vehicles en tres quilòmetres a l’entrada al Cap i Casal.

Imatge de les retencions de trànsit de l'operació tornada de la Setmana Santa
Imatge de les retencions de trànsit de l'operació tornada de la Setmana Santa / DGT

La segona carretera que ha presentat complicacions és l'AP-7 a les comarques del nord, amb dos trams de quinze quilòmetres de retencions i circulació lenta de vehicles al pas per Xilxes en direcció a Castelló. A la mateixa autopista, al pas per Castelló de la Plana, s'ha alentit el ritme a causa d’un accident, que ha provocat parades a l’entrada de Torreblanca, Benicarló i Vinaròs. 

Per altra banda, a l'A-35 entre Moixent i la Font de la Figuera un vehicle avariat ha causat huit quilòmetres d’embossos i el tancament d’un dels carrils, en direcció a València. En el mateix terme municipal, un accident de trànsit ha provocat un quilòmetre de retencions.

Les carreteres valencianes no registren cap víctima mortal en un accident de trànsit des del 10 d’abril.

Més de catorze milions de desplaçaments 

Després de dos anys en què la pandèmia del coronavirus ha condicionat la Setmana Santa per les restriccions a la mobilitat, Trànsit calcula que entre divendres i demà, quan és festiu encara en sis comunitats autònomes, hi haurà 14,6 milions de viatges per carretera, un 2,01 per cent més que el 2019. 

La xarxa viària valenciana espera més de dos milions de desplaçaments durant les dues jornades, especialment des del litoral i les poblacions costaneres. Al llarg de diumenge es preveu que tornen a casa els visitants d'Andalusia, Aragó, Astúries, les Canàries, Cantàbria, Castella - la Manxa, Castella i Lleó, Extremadura, Galícia, Madrid i la Regió de Múrcia. Les hores més conflictives s'esperen a partir del migdia. 

Dilluns serà el torn d'aplegar a casa dels valencians i valencianes que han passat les vacances fora del territori, ja que no és fins dimarts.

S’esperen retencions sobretot entre les 13:00 i les 23:00 hores, que poden comportar problemes de circulació als principals eixos d’entrada per autopistes i autovies, així com a les carreteres de zones de costa i litoral i, ja a última hora de la vesprada, als accessos dels grans nuclis urbans.

Més de 1.300 radars, 39 drons, 216 càmeres i 13 helicòpters

La Direcció General de Trànsit demana no abaixar la guàrdia tampoc en els desplaçaments de curt recorregut una vegada que s'ha arribat al destí.

Aquests dies ha activat la totalitat dels mitjans de què disposa: l'Agrupació de Trànsit de la Guàrdia Civil, personal funcionari dels centres de gestió de trànsit, patrulles d'helicòpters i personal encarregat del manteniment d'equips i de la instal·lació de mesures en carretera.

També mitjans tècnics com ara 780 radars fixos i 545 mòbils de control de velocitat, a més de 13 helicòpters, 39 drons, 216 càmeres i 15 furgonetes camuflades per a controlar l'ús del mòbil i del cinturó de seguretat.

Per tractar-se d'una de les operacions especials de trànsit més complicades de l'any pel gran volum de desplaçaments concentrats en un curt període, la DGT ha llançat aquesta setmana una campanya de conscienciació que apel·la a la responsabilitat del conductor per a evitar que es complisquen els pronòstics dels models matemàtics que indiquen que aquesta Setmana Santa moriran 36 persones a la carretera.

També et pot interessar

stats