Vora 50 quilòmetres de retencions en direcció a Madrid en la primera jornada d’operació eixida

A hores d'ara el trànsit més lent es localitza a l'A-3 en sentit Madrid, a l'altura de Venta del Moro

Retencions a l'A-3 aquest diumenge de vesprada
Retencions a l'A-3 aquest diumenge de vesprada / DGT
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
09 d'abril 2023 - 14:18 Actualitzat: 09 d'abril 2023 - 17:45

La xarxa viària valenciana recupera la normalitat a mesura que avança la vesprada d'aquest diumenge, de manera que dels vora 50 quilòmetres de retencions que es registraven al migdia ja únicament en queden 5 a l'A-3 en sentit Madrid, a l'altura de Venta del Moro. Ara per ara, no s'ha informat de cap accident de trànsit en la primera jornada de l'operació eixida de les vacances de Setmana Santa.

La Direcció General de Trànsit (DGT) va posar en marxa a partir del dimecres passat la segona fase de l'Operació Especial de Trànsit de Setmana Santa, en la qual s'esperaven 9,4 milions de desplaçaments, un 2,47% més que l'any passat. Es tracta de la fase més important d'aquesta operació especial que s'inicià el divendres 31 de març i que es donarà per tancada a les 24 hores del dilluns 10 d'abril.

La DGT calcula que durant aquests dies es produirà una mitjana d'1.566.667 desplaçaments diaris. L'organisme ha insistit a cridar a la prudència al volant i ha recordat la recomanació de zero alcohol, conduir a una velocitat adequada, fer descansos cada dues hores o 200 quilòmetres i posar-se el cinturó.

En la jornada del diumenge comença la primera tornada d'aquesta Operació Especial a les comunitats de Madrid, Andalusia, Aragó, Astúries, Canàries, Cantàbria, Castella-la Manxa, Castella i Lleó, Extremadura, Galícia i Múrcia, per la qual cosa durant tot el dia s'instal·laran mesures d'ordenació i regulació del trànsit per a afavorir l'entrada de vehicles als grans nuclis urbans.

La DGT preveu que poden produir-se problemes de circulació, especialment entre les 13 i les 23 hores, en els principals eixos viaris de comunicació que canalitzen tot el moviment de retorn de la Setmana Santa, entre els quals destaquen per la seua intensitat la xarxa d'interés general, autopistes i autovies, així com les carreteres de zones de costa i litoral i, ja a última hora de la vesprada, els accessos dels grans nuclis urbans.

També et pot interessar

stats