Retencions a les eixides de les grans ciutats, tot i el tancament perimetral

A les tres de la vesprada d'aquest divendres s'ha iniciat el tancament perimetral dels 16 municipis amb més de 50.000 habitants.

Retencions a l'eixida de València

Tot i el tancament perimetral que des d'aquest divendres afecta els setze municipis de la Comunitat Valenciana de més de 50.000 habitants, aquesta vesprada s'han registrat retencions almenys a les eixides de Castelló de la Plana, València i Alacant.

Els embossos s'han començat a registrar en les hores prèvies a l'entrada en vigor del tancament perimetral. Des de les 15 hores, i fins a les sis del matí de dilluns està prohibit l'accés i l'eixida dels municipis de més de 50.000 habitants. Diversos dispositius policials vetlen pel compliment de la mesura. Només a la ciutat de València el Centre Nacional de Policia (CNP) ha desplegat entre 1.050 i 1.100 agents, mentre que a tot el País Valencià se'n desplegaran més de 40.000.

Les eixides de la ciutat de València en direcció a la pista de Silla per l'avinguda d'Ausiàs March i en direcció a l'A-3 per l'avinguda del Cid han sigut les primeres a registrar retencions, que en aquest cas s'han vist agreujades pels controls policials. També a l'eixida per la V-21 cap a Alboraia i la pista de Silla, a les avingudes del Cid i de les Corts Valencianes i a l'autovia del Saler.

Des de la delegació del govern espanyol han informat que, almenys fins a les sis de la vesprada d'aquest divendres, no s'han registrat incidències destacades més enllà de les retencions de vehicles. Els responsables de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil han informat la delegació que hi ha més de 10.000 agents preparats i llestos per si fora necessari reforçar els controls.

Tancament perimetral

D'altra banda, la Guàrdia Civil s'encarregarà de vigilar el compliment del tancament perimetral del territori valencià i de la limitació d'entrada i eixida a Sant Vicent del Raspeig i Torrevella. Per a fer-ho, ha mobilitzat prop de 6.000 agents per a reforçar controls i un helicòpter sobrevolarà les grans ciutats per a advertir del tancament perimetral.

També incrementarà la vigilància en zones rurals i es posarà en pràctica un dispositiu especial per a evitar, com a Nadal, festes il·legals en cases rurals o masos.

Vigilància a les platges, parcs i jardins

A més de controlar l'entrada i eixida de les grans ciutats valencianes, la Policia Nacional prestarà especial atenció a les platges, parcs i jardins, perquè són llocs on s'espera una gran afluència de persones pel bon oratge previst. De fet, a les platges de València ja s'han vist aglomeracions aquest divendres, cosa que ha provocat que el govern de la ciutat es reunisca demà dissabte per a decidir si les tanquen al públic.

També et pot interessar

stats