Retards significatius i nombroses cancel·lacions en els trens de Rodalies que arriben a València

Les precipitacions deixen alguns trams de la xarxa ferroviària amb una única via, el que obliga els trens de tots els sentits a compartir raïls

Panell de l'estació del Nord de València on s'anuncien les eixides i els trens retardats a causa del mal oratge
Panell de l'estació del Nord de València en què s'anuncien les eixides i els trens retardats a causa del mal oratge / À Punt NTC
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
04 de maig 2022 - 10:13 Actualitzat: 04 de maig 2022 - 11:37

Les precipitacions de rècord que han caigut en les últimes hores al territori han sembrat el caos ferroviari. Més d'una desena de trens que uneixen els pobles amb la capital cancel·lats i molts més amb “demores significatives”, segons el degoteig de comunicacions que està fent Rodalies Renfe des de primera hora d’aquest dimarts.

Arribar a la capital amb altres mitjans de transport públic, com ara el metro, tampoc ha sigut tasca fàcil en alguns punts. A pesar que a primera hora del matí Metrovalència afirmava que el servei de totes les línies estava restablit, només unes hores després quedava interrompuda la circulació de la línia 1, en el tram entre Massalavés i Castelló, a la Ribera Alta, on ha diluviat en les últimes hores de la matinada. Els viatgers han hagut de fer aquest tros en autobús, segons han informat fonts del servei de metro, que hores després ha quedat restablit.

La línia de ferrocarril més afectada per les cancel·lacions ha sigut la C-3, que uneix València amb Utiel, però fa parada en diversos municipis de l’Horta on ahir dimarts es van registrar precipitacions significatives, com ara Aldaia o Xirivella. Fins a cinc trens d’aquesta línia s’han suspés a primera hora.

El trajecte que uneix l’Alcúdia de Crespins i Xàtiva amb València, el de la C-1, i el de Gandia a València, que es fa a través de la línia C-2, també han patit cancel·lacions. En el cas dels trens procedents de la Safor, almenys un en cada sentit, segons els anuncis de Rodalies Renfe en les xarxes socials. Precisament els usuaris d’aquestes línies s’han vist doblement afectats, per les anul·lacions i pels retards, que també han sigut una constant en la xarxa ferroviària del territori.

Embús a Catarroja

Les pluges han fet que els trens només circularen per una via a Catarroja, municipi per on passen tots els trens de la C-1, de la Costera i la Ribera, i la C-2, de la Safor, situació que ha provocat retards importants en els dos trams que més usuaris transporten fins a la capital.

Però no ha sigut l'únic punt que ha generat retards. Els viatgers que intentaven arribar a València a través de la C-6 havien de baixar del tren a Sagunt per a fer transbordament a un autobús perquè la circulació ferroviària estava interrompuda. Un parell d’hores després aquesta incidència s'ha solucionat i els trens podien circular, encara que amb demores considerables, com ha advertit Renfe.

Aquest no ha sigut l’únic embús a causa de l’estat de les infraestructures amb què s’han trobat els usuaris aquest dimecres de bon matí. Segons ha comunicat Renfe, tots els trens de rodalies que accedeixen a València per la C1, C2 i C3 arrosseguen “demores significatives”, vist que en aquesta estació només hi ha operativa una única via, que han de travessar els trens que discorren en els dos sentits.

Fonts de Renfe i Adif han explicat que les incidències en les infraestructures ferroviàries en tota la Xarxa de Rodalies es deuen a problemes derivats “de les condicions atmosfèriques adverses” i que, malgrat que “els tècnics treballen per a solucionar-lo com més prompte millor”, els trens de cinc línies (C-1, C-2, C-3, C-5 i C-6) poden veure’s afectats amb retards i cancel·lacions al llarg de la jornada. En aquest sentit, a mig matí s'han suprimit les parades dels trens de la línia C-3 en l'estació de la Font de Sant Lluís, ja al terme de València.

També et pot interessar

stats