Les restriccions a València s’allarguen dues setmanes més per a frenar l’avanç del virus

Es limiten les visites i les eixides de les residències de majors i es redueixen les reunions a un màxim de 10 persones.

Terrassa al costat de la platja Malva-rosa (València)
Terrassa al costat de la platja Malva-rosa (València) / Rober Solsona (Europa Press)

La Conselleria de Sanitat Universal prorroga des d’aquest divendres i durant 14 dies més les mesures de control sobre la pandèmia que es van adoptar per a la ciutat de València després d’analitzar els informes epidemiològics sobre la incidència del virus a la ciutat.

Es tracta de la segona pròrroga després de la dictada el passat 27 d'agost. Per tant, fins al 28 de setembre, continuen estant vigents durant dues setmanes més la restricció total de visites i eixides de les residències de majors, i l'obligatorietat de limitar reunions familiars o d'amics a un màxim de 10 persones.

Sanitat Universal ha advertit que l'evolució temporal dels casos a València ha anat incrementant-se en les setmanes d'agost fins a passar de 110 el dia 13 a 144 casos el 28. En l'actualitat, el nombre mitjà diari se situa en 115, el que significa una "certa millora" malgrat seguir en un nivell elevat, amb una traçabilitat del 56,92%.

Per tot això, malgrat el lleuger descens, la Generalitat creu que en la situació actual és recomanable el manteniment de les mesures preventives addicionals, principalment referides a limitació d'horari i aforaments per sectors, agrupacions familiars i socials en l'àmbit privat i restricció de mobilitat en residències de majors i diversitat funcional.

La consellera de Sanitat, Ana Barceló, ha destacat que la situació epidemiològica de la ciutat ha millorat, "encara que no prou com per a alçar les mesures adoptades per a la contenció i prevenció del virus".

També et pot interessar

stats