Restricció de visites al penyal d'Ifac a l'agost

La Conselleria de Medi Ambient només permet que 150 persones entren simultàniament al parc natural.

Restricció de visites al penyal d\'Ifac a l\'agost
Restricció de visites al penyal d'Ifac a l'agost

De l'1 al 31 d'agost la Conselleria de Medi Ambient restringeix el nombre de visitants que poden accedir al penyal d'Ifac, a Calp, a la Marina Alta. Només es permet que 150 persones caminen al mateix temps per la senda que puja o baixa de la roca. D'aquesta manera, es facilita el pas de 20 persones cada 15 minuts i es compensen així les entrades i les eixides a aquest espai natural.

Segons el director-conservador del Parc Natural del Penyal d'Ifac, José Ramon Viejo, la finalitat d'aquesta restricció és doble: d'una banda, protegir un parc natural amb una gran riquesa paisatgística i mediambiental, amb més de 300 espècies de flora, aus nidificants i un fons marí divers; i de l'altra: incrementar la seguretat dels visitants. Tot i que la pujada es fa per un camí fàcil, l'últim tram és de dificultat mitjana i, per tant, cal evitar les aglomeracions en aquesta zona per a evitar accidents.

La restricció s'aplica durant les èpoques de més afluència de visitants com és ara l'estiu, també durant les vacances de Setmana Santa o altres ponts festius.

El penyal d'Ifac va ser declarat parc natural el 1987 i és uns dels més visitats de la Comunitat Valenciana amb 130.000 visites a l'any. Aquesta formidable roca s'eleva sobre la mar fins als 332 metres d'altura i està unida a la terra per un estret istme.

Una iniciativa semblant és durà a terme a partir de l'estiu que ve a la Cova Tallada, entre Xàbia i Dénia, als peus del parc natural del Montgó. Es limitarà l'accés simultani a aquest espai natural a 71 persones, 335 al dia, en contrast amb les més de 1.000 que hi passen diàriament a hores d'ara.

També et pot interessar

stats