Les restes dels represaliats de les fosses del cementeri d’Alacant són entregades a les famílies a Asp

Els treballs d’exhumació es van realitzar a final del 2021 i ara comencen a tindre els resultats dels estudis antropològics

Imatges de l'entrega de les restes a Asp / Imatge: Aspe Teve / Vídeo: À Punt NTC

Entregades a les seues famílies a Asp les restes dels primers represaliats republicans identificats de les fosses 33 i 36 del cementeri d'Alacant. Uns treballs d'exhumació que es van realitzar a final del 2021 i que comencen ara a tindre resultats amb els estudis antropològics. Aquest dijous s’han entregat, 82 anys després, les restes d'Antonio Canicio, que han tornat a la Romana (Vinalopó Mitjà). La seua neta, Juana ha rebut l’equip d’À Punt Notícies, al barri de les Coves de Sant Antoni per explicar que ella no va conéixer el seu avi, però que en va sentir parlar molt dins de la seua família. 

Antonio era agricultor, afiliat a la UGT. Va ser detingut al març del 39 i dos anys després, al juliol, en plena dictadura, va ser afusellat i llançat a la fossa 36 del cementeri d'Alacant. Les seues restes i les d'altres dos represaliats ja estan en mans de les famílies, les de José Còrdova, de Torrevella, i les de l'il·licità Antonio Marcos. En un emotiu acte celebrat a Asp se’ls han lliurat a les seues famílies perquè per fi puguen descansar al cementeri del seu poble.  

Uns treballs de recuperació a càrrec de la Conselleria de Qualitat Democràtica, l'Associació Cinc Ulls i l'Ajuntament d'Asp.

També et pot interessar

stats