Les restes de l’humanista Altamira, més prop del Campello

La neta del també escriptor firma els poders notarials per a exhumar i portar fins a l’Alacantí les seues restes i les de l'esposa

La neta de Rafael Altamira i Pilar Redondo ha signat els poders notarials que autoritzen l'exhumació de l'humanista i la seua esposa
La neta de Rafael Altamira i Pilar Redondo ha signat els poders notarials que autoritzen l'exhumació i el posterior soterrament al Campello del matrimonio / Gregory Lima

Les restes de l’humanista, jurista i escriptor alacantí Rafael Altamira estan més prop del Campello. Els descendents, concretament la neta major del matrimoni, han signat els poders notarials perquè una funerària exhume les restes mortals del literat i de l'esposa, Pilar Redondo, perquè siguen traslladats des del cementeri de la Ciutat de Mèxic al del Campello.

Per a l'Ajuntament del Campello, es tracta d’"un pas més en el llarg i carregós procés administratiu" que comporta traslladar les restes d'Altamira i Redó, perquè puguen reposar al costat dels seus pares i sogres.

Trasllat "al més ràpid possible"

Després d'aquest tràmit, la funerària especialitzada pot iniciar-ne l'exhumació, incineració i enviament a Espanya de les urnes.

A partir d'ara, l'ambaixada d'Espanya a Mèxic supervisarà el procés i només queda pendent que les administracions pertinents activen els protocols perquè el trasllat es faça "al més ràpid possible".

L'alcalde del Campello, Juanjo Berenguer, va proposar aquesta causa, que ha tingut el suport de tots els partits amb representació municipal. A més de l'Ajuntament, s'han compromés a assumir gestions i despeses la Generalitat i la Diputació d'Alacant.

També et pot interessar

stats