El restaurant valencià Casa Montaña rep el primer certificat de Sostenibilitat Turística d’Espanya

El guardó valora el seu compromís mediambiental i social amb l’entorn i amb els empleats

Casa Montaña arreplega el primer certificat de Sostenibilitat Turística d’Espanya
Casa Montaña arreplega el primer certificat de Sostenibilitat Turística d’Espanya / Casa Montaña

L'Institut per a la Qualitat Turística Espanyola ha reconegut la taverna valenciana Casa Montaña amb el Certificat de Sostenibilitat Turística. Aquest restaurant, ubicat al barri del Cabanyal de València, ha sigut la primera empresa espanyola que rep aquest guardó, creat perquè les empreses turístiques demostren el seu nivell de compromís amb el compliment dels objectius de desenvolupament sostenible.

El distintiu acredita l'empremta sostenible que l'establiment manté en les pràctiques diàries. Per a rebre’l, és necessari sotmetre's a una auditoria externa que acredite el compliment dels requisits i, anualment, tornar a superar aquest mateix examen, a fi de verificar que les condicions es mantenen. 

Per als germans María i Alejandro García, gerents del negoci, el reconeixement “posa en valor el compromís i el treball fet durant tants anys per l'empresa i els treballadors”. De fet, el 65% de la plantilla són dones. A més, han assegurat que “la restauració té una comesa fonamental en la preservació del medi ambient i la transformació social”, donant així continuïtat al projecte que son pare, Emiliano García, va iniciar el 1994.

Entre els seus objectius se situa el turisme sostenible, treballar amb proveïdors locals, la defensa del patrimoni local i el benestar laboral. L’empresa familiar està, a més, molt involucrada en activitats i tertúlies amb agents culturals de la ciutat. 

Des de l'any 2012, Casa Montaña està adherida al Pacte Mundial per al Compliment dels ODS i l'Agenda 2030. El 2021 va aconseguir ser totalment neutre d’emissions, en compensar l'empremta de carboni mitjançant projectes de reforestació. A més, ja tenia la Q de Qualitat Turística i està adherida als projectes L’Exquisit Mediterrani i SICTED per a la Qualitat Turística en Destinacions.

També et pot interessar

stats