Restablit el trànsit ferroviari entre Múrcia i Alacant

Estava tallat pels danys provocats per la DANA del mes de setembre.

VÍDEO | Restablit el trànsit ferroviari entre Múrcia i Alacant

La línia ferroviària entre Múrcia i Alacant ha quedat restablit aquest dijous i ja funcionen al 100% els 24 trens diaris que cobreixen aquest trajecte. Estava tallat pels danys que la DANA del passat mes de setembre havia ocasionat a la infraestructura. Així, ja no queden línies ferroviàries tallades a la Comunitat Valenciana pels efectes de les fortes tempestes del mes passat. 

Adif ha detallat que es restableix el trànsit al tram de la xarxa d’ample convencional Múrcia-El Reguerón-Beniel. L’administrador de infraestructures ha destinat fins a 30 màquines de diferent tipologia i equips de 25 operaris per torn de matí i vesprada. Açò ha permés recuperar la circulació de trens deu dies abans de la previsió inicial, que s’estimava per al 20 d’octubre.

Els esforços s’han centrat en la reposició de la via d’ample convencional per al restabliment del trànsit. Adif també ha explicat que al mateix temps es prossegueix amb els treballs per a la reparació de les zones afectades de les obres de la línia d’alta velocitat, que comparteix plataforma amb la línia d’ample ibèric, als voltants de la localitat d’Alquerías (pedania de Múrcia).

Els tècnics d’Adif continuen treballant intensament en la resta de les línies que van ser interrompudes pel temporal per a poder restablir el trànsit en el menor termini possible i fins i tot escurçant els terminis previstos en les relacions Múrcia-Cartagena i Lorca Sutullena-Águilas de la xarxa d’ample convencional, i en el trajecte El Estrecho-Los Nietos, de la xarxa d’ample mètric.

També et pot interessar

stats