Es restableixen les línies de tren tallades entre València i Alacant per la DANA

La finalització completa dels treballs de reparació està prevista per a aquest mes d'octubre, segons informa Adif.

Foto de portada: També els passatgers de mitjana i llarga distància de Renfe es beneficien del restabliment del servei

Aquest dilluns han quedat restablertes les línies de tren entre València, Alacant i Albacete tallades a causa de la DANA des del 12 de setembre. El túnel situat entre la Font de la Figuera i la Encina, un pas natural entre muntanyes, va quedar totalment negat a conseqüència de les pluges. La força de l'aigua es va emportar part de les vies, la catenària, les senyalitzacions i la xarxa de comunicacions en un tram de dos quilòmetres, fet que va obligar a realitzar els trajectes per carretera

Reobrir aquesta línia permet la connexió de València amb Alacant, cosa que afecta les relacions del corredor mediterrani. D'altra banda, es reprenen els serveis ferroviaris en ample ibèric, entre Madrid i el port de València, que fins ara havien de desviar-se fins a Tarragona i que suposen el 90% del tràfic ferroviari d'aquesta línia. 

També els passatgers de mitjana i llarga distància de Renfe es beneficien del restabliment del servei, que fins ara havien de viatjar entre Alacant i València amb autobús. 

Adif posa a disposició de les empreses ferroviàries una de les dues vies d'aquest tram, mentre continuen els treballs de reparació de la plataforma i les instal·lacions de la segona via. La finalització dels treballs està prevista per a aquest mes d'octubre, segons informa Adif.

Tot i el restabliment del servei entre València i Alacant, algunes connexions entre Alacant i Múrcia continuen interrompudes.

També et pot interessar

stats