Responem les preguntes freqüents sobre la tornada a l'aula

La Conselleria d'Educació ha activat el web aulasegura.es i un centre d'atenció telefònica per a atendre els dubtes que genera la tornada a escola.

Responem les preguntes freqüents sobre la tornada a l'aula

La Conselleria d'Educació, Cultura i Esport ha activat el web aulasegura.es en què es posa a la disposició de la comunitat educativa valenciana tota la informació sobre la tornada a l'escola en condicions de màxima seguretat en aquest atípic curs 2020-2021.

El nou web inclou els protocols de seguretat, higiene i protecció establits als centres educatius per a plantar cara a la COVID-19, què cal fer en cas de detecció de contagis i respon preguntes freqüents que es generen sobre la tornada a les aules.

A més, aulasegura.es disposarà d'un centre d'atenció telefònica per a atendre dubtes també telefònicament.

Preguntes freqüents al voltant de la tornada a l’aula

Quan s’ha de portar la mascareta?

És obligatòria per al professorat, per al personal del centre i per a l’alumnat, a partir de 6 anys als espais comuns i a les aules.

El centre educatiu facilita les mascaretes?

El centre disposa de mascaretes per a utilitzar en el cas que algun docent, alumne o membre del personal del centre s'haja oblidat de dur-la de casa o se li trenque.

Què s'ha de fer abans d’anar al centre educatiu?

S’ha de verificar diàriament l’estat de salut de l’alumne/a, docent i personal del centre comprovant que no té una temperatura per damunt de 37,5 °C ni altres símptomes que puguen estar associats a la COVID-19.

Quin és el procediment d’actuació si es detecta un alumne/a amb símptomes compatibles amb la COVID-19 al centre?

Es comunicarà a la direcció del centre educatiu i al centre a salut pública. La persona afectada serà conduïda a l’espai COVID-19 del centre i estarà acompanyada en tot moment per la persona que haja detectat el cas fins que un familiar l'hi vaja a buscar.

Si hi ha un cas positiu, es confinarà tot el centre?

No, seran les autoritats sanitàries les que determinen les persones i/o els grups que cal aïllar en funció d’on s’han produït els casos positius i el context concret.

Davant un positiu o sospitós, què passarà amb les germanes o els germans?

  • Si el resultat és negatiu, els germans poden reincorporar-se al centre educatiu. En cas de confirmació de la infecció (PCR positiva), els germans faran quarantena durant 14 dies i, en el marc de la cerca activa de casos, se’ls practicarà una prova PCR.

Altres preguntes...

  • L’horari lectiu és l’habitual?
  • Es treballen els mateixos continguts com habitualment?
  • És segura l’assignatura d’Educació Física?
  • Com es fa l’entrada i eixida del centre?
  • Com s’organitza el transport escolar?
  • Com s’organitza el menjador? I el pati?
  • Com s’organitzaran les migdiades de l’alumnat d’infantil?

Totes les respostes a aulasegura.es.

També et pot interessar