Responem als dubtes sobre les vacunes

L'immunòleg Alfredo Corell explica a À Punt, per exemple, si les persones vacunades poden contagiar-se i contagiar-ne altres.

VÍDEO | Responem als dubtes sobre les vacunes

L'evolució positiva dels contagis va lligada també a la immunització de la població. Aquest dilluns ha arribat un nou enviament de Pfizer a la Comunitat Valenciana amb més de 40.000 dosis. S'accelera el procés de vacunació i augmenten els dubtes entre la gent. Amb l'ajuda de l'immunòleg Alfredo Corell responem les preguntes més freqüents. Per exemple, si les persones vacunades poden contagiar-se i contagiar-ne altres.

L'administració de la vacuna contra la Covid-19 genera encara molts dubtes entre la població, entre altres si els xiquets i les xiquetes s'han de vacunar o si podem contagiar a pesar d'estar immunitzats. À Punt ha eixit al carrer per a tractar de resoldre algunes d'aquestes qüestions amb l'ajuda de l'immunòleg Alfredo Corell.

- Puc contagiar o contagiar-me encara que m'haja vacunat?

Quan ens vacunem, es produeixen unes defenses al nostre organisme per a defensar-nos del virus, de manera que si jo agafe el virus dins de dos mesos, les meues defenses fan que no cresca. Però el virus entra per la via respiratòria fonamentalment i, encara que no done símptomes, puc contagiar.

- Fins a quan dura la immunitat?

- Fins a quan dura la immunitat?

Sembla que almenys l'horitzó d'un any tindrem immunitat, encara que pot ser més.

- Puc negar-me a posar-me una de les vacunes i triar-ne una altra?

No podem, ni hem de triar la vacuna que volem posar-nos, ja que cal valorar que en aquest temps que ha passat tinguem tres vacunes.

- Els xiquets s'han de vacunar?

No podem posar un producte que no ha sigut testat en aquestes franges d'edat. Que siga més necessari o no, l'evidència no ens espenta a això perquè ha sigut el col·lectiu que menys casos ha tingut i que havent-los tingut no han registrat unes gravetats altes.

També et pot interessar

stats